lauantai 8. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän pinnaralli

Kymenlaakson lintutieteellisen yhdistyksen pinnaralliin osallistui 5 joukkuetta.
Oli luminen ja pilvinen talvipäivä ja merenlahdet olivat jo ehtineet jäätyä.

Meidän tiimimme, Team Nakkeli, löysi 35 lintulajia. Muutama "varma" laji jäi näkemättä, myös pähkinänakkeli, joka sitten illemmalla oli näkynyt ryhmämme jäsenen, Helenan, ahkerasti hoitamalta ruokinnalta, Kotkan  tervaleppälehdossa. Myös eräs toinen joukkue löysi 35 lajia, seuraava löysi 36 ja sitä seuraava 37 lajia. Nämä ovat Kymenlaaksossa talvisissa oloissa koko päivän retken tavanomaisia lajimääriä. Paras joukkue löysi 54 lajia. 

Kaikkien joukkueiden yhteinen lajimäärä oli 60.

Erikoisin meidän pinnamme oli Kotkan Metsolan punakylkirastas.


Peruslajeistakin jää usein lyhyen talvipäivän takia joitakin näkemättä. Meiltäkin jäi näkemättä kesykyyhky, jonka jätimme Inkeroisten varaan. Kun saavuimme paikalle, oli jo liian hämärää. Vain naakat olivat paikalla.

Meillä paras talvilintuhavainto oli Juurikorvessa 300:n linnun peippoparvi. Se on suurin Kymenlaaksossa koskaan havaittu talvinen peippoparvi. 




Lintuja oli mukava etsiä. Samalla voi yrittää tehdä myös uusia talvihavaintoja.  Mekin yritimme rämpiä kummaltakin puolelta Jumakkaa etsimään jokisuistosta päivällä löytynyttä pikku-uikkua. Se vain oli jo ehtinyt uimaan muualle. 

Purkutilaisuuden veti KyLY:n puheenjohtaja Jukka Rokkanen. Paikalla tarjottiin hyvät pitsat. Kannattaa osallistua!