sunnuntai 31. elokuuta 2014

Alkusyksyn tuntua

Viikolla vilkastunut haukkamuutto oli vienyt myös etsimämme niittysuohaukat muille pelloille, vaikka pientä toivoa vielä oli, että ne olisivat odotelleet viikonvaihteeseen ennen muuttoa. Lapinkirvisten lentoääniä kuului melko paljon, kottaraisparvi oli kerääntynyt jo isoksi palloksi ja peipotkin ovat jo kerääntymässä vähitellen muuttoparviksi metsien reunoille. Ensimmäiset sinirinnat näkyivät Hovarilla.

Elimäellä kierrellessä sinisuohaukkoja näkyi joitakin, samoin ruskosuohaukkoja. Tuulihaukkojakin näkyi vielä muutama istuskelemassa peltoja katsellen tai lekuttelemassa saaliin toivossa, kuten kuvan nuori tinnu.Sunnuntaina odotusta oli, että itätuuli olisi pysäyttänyt vastatuulena linnut rannikolle, mutta ilmeisesti viileä edellinen yö oli tyhjentänyt Hovarin rannat linnuista, eikä uusia ollut vielä ehtinyt muuttorannoille saapua.

Virolahden Hailiniemen lähirannoilla, osittain Venäjän puolella oli yhteensä parisataa harmaahaikaraa. Osa niistä oli lähirannan kirjolohikasseissa. Siellä ne saavanevat aikaan melkoista vahinkoa ruokaillessaan pitempäänkin syksyyn. 
1 kommentti: