tiistai 2. maaliskuuta 2021

Helmikuun lintuja

Talvi jatkui helmikuussa lumisissa oloissa ja pakkastakin oli päivisin parhaimmillaan -15C. Lumi ja pakkaset saivat valkoselkätikatkin käymään hyvin ruokinnoilla. Kuvassa Kotkassa Kymijoen rantalepikoista yksi monista Tatu Hokkasen rengastamista tikoista.

Pyrstötiaisia on tänä talvena tullut retkillä vastaan viime vuosia harvemmin. Kuvassa Pyhtään Klåsarössä helmikuussa 6 yksilön parvesta kuvattu pyrstis.


Tänä talvena varpuspöllö on yksi harvoista lajeista joita on esiintynyt keskimääräistä enemmän. Lähes kaikilla runsaasti linturuokintaa olevilla paikoilla on vieraillut myös varpuspöllöjä.

Talvisin pähkinänakkeleista on kadonnut n.1/3 linnuista petojen suihin. Kuvassa pyrstönsä ilmeisesti varpushaukalle saalistus tilanteessa menettänyt naarasnakkeli. Varpushaukka ja varpuspöllö ovatkin talvisin pahiten nakkeleita verottavia petoja. 


Luhtakanasta on tullut lauhojen talvien myötä lähes jokatalvinen laji myös Kymenlaaksossa. Talvilajeja kertyi lopulta 86 lajia, mikä on Kotkan ympäristöstä ihan hyvä tulos.