sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pakkasen kiristyessä

Naakkapari vietti talvipäivää Virolahden Harjussa auringon jo hieman lämmittäessä. Kun kuvasin niitä, ne siirtyivät vielä vähän lähemmäksi toisiaan. Naakkojen näkee usein istuskelevan pareittain. 

Pakkasta oli -20 astetta. Paikalla oli lisäksi mm. 60 yksilön viherpeippoparvi, jossa oli vähintään yksi tikli.  Virolahden kirkolla myös vaaleampi pähkinänakkeli haki ruokinnalta auringonkukan siemeniä ja piilotteli niitä ahkerasti puiden koloihin. Toivottavasti se löytää ensi kesänä myös itselleen uuden kumppanin.


Haminan Lupinlahdella kyhmyjoutsenen ja kahden nokikanan uintialue kapenee uhkaavasti. Kyhmyjoutsen vaikutti olevan aika paikallaan ja lepäili, mutta nokikanat vaikuttivat hyväkuntoisilta.  Pakkanen kiristyy edelleen, on pian korkea aika siirtyä toiseen paikkaan....

...Kuulinkin myöhemmin, että pelastuslaitos oli hakenut kyhmyjoutsenen pois jäätymästä ja sillä oli ollut ilmeisesti toinen siipi vaurioitunut.


Kotkassa talvikauden ainoa näkemäni räkättirastas oli jo pidempään Sapokan aroniapensaiden lähellä puussa. Vähitellen se on kai tottumassa ohikulkijoihin. Punarinta tiksutteli ja kävi ruokinnalla edelleen Katariinan Tervaleppälehdossa.