lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen aikaan

Kymenlaakson pellot on lähes yhtä laajalti lumen peitossa kuin viikko sitten.  Kevätpelloilla alkaa jo enenevästi näkyä ja kuulua töyhtöhyyppiä, kottaraisia ja naakkoja. Hanhitilanne näytti olevan aika lailla ennallaan. Teutjärvellä näkyi tundrametsähanhia pari pientä parvea.Elimäen Värälän pellolla olivat kerääntyneet joutsenet, niitä oli laajalla peltoalueella hajallaan pareittain ja perheittäin parisataa joutsenta. Kuvassa kaulaileva laulujoutsenpari.


Silloin tällöin voi Heinlahdessa ja Muhniemessä nähdä metsäkauriita. Niiden määrää ehkä saadaan kasvatettua talviruokinnalla. Yleensä ohikulkijalle ne näkyvät kauempana keskellä peltoa, kuten Heilahdessa olleet neljä yksilöä.  Muhniemen metsäkauris ei häiriintynyt, vaan jatkoi ruokailuaan vielä poistuttuamme.
Kotkassa ja Haminassa meren rannoilla näkyi paljon vesilintuja, esimerkiksi telkkiä, niillä on päämuutto menossa. Myös ensimmäisiä haapanoita ja taveja on tullut, Kotkassa ensimmäinen punasotkakin. Kotkan hupenevan ja jo romahtaneen lumivuoren laelta onnistui kuin onnistuikin kuvata pulmusten lentoa. Samalla kiuruparvessa lähelle tasamaalle laskeutui myös yksi lapinsirkku. Pulmusten muutto on jatkunut takatalven takia.

2 kommenttia: