sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Helmikuun lintuja. 400. blogi.

Helmikuussakin säätyyppi pysyi hyvin lauhana, eikä pysyvää lumipeitettä saatu Kotkan seudulle koko talvena.  Myös meri pysyi jäättömänä ja Suulisniemen lahdella kahdeksan harmaahaikaraa tekivät ensi kertaa onnistuneen talvehdinnan Kotkan alueella. 

Talvilajeja kertyi minulle lopulta 94. 

Muuttolintuja näkyi lauhoista ilmoista huolimatta helmikuussa vielä vähän. Yllättävin muuttohavainto oli 13.2. Eero Hietasen löytämät taigametsähanhet, 11 yksilöä Sippolan Ruotilasta. 


Pitkästä aikaa oli tunturipöllökin bongattavissa Kymenlaaksosta, kun Kouvolan Sydänmaalta ilmoitettiin pellonreunassa istumassa oleva ukuli. Lintua kuvattiin sitten hyvin kaukaa ja kuvaa vielä suurennettiin vielä kovasti käyttöön. Lopulta lintu saatiin varmistettua 3 kv koiraaksi. 


Tiutisesta Mika Rokka ilmoitti 23.2. merenrannalta löytyneen västäräkin. Mistä lie ilmaantunut runsaasti retkeillylle paikalle. 


Tämä blogi on nyt järjestyksessä 400. ja blogia on kirjoitettu Klaus Laineen kanssa.  Minun tavoitteeni retkihavaintojen kirjaamisesta on aika hyvin toteutunut.  Monelta osaltaan blogi on tietysti Klasun ansiota, myös blogin tekstien osalta. 

Luonnon muuttuminenkin on tullut jo kymmenessä vuodessa näkyviin melko voimakkaasti linnustossa. Lintuharrastus on hyvin suositeltava tapa havainnoida luontoa.