lauantai 24. maaliskuuta 2012

Jäät lähtevät

Pohjoistuuli on vienyt jäät Kotkan edustalta ulkomereltä. Kauempana näkyi 6 merimetsoa ja kymmeniä isokoskeloita ja joitakin telkkiä ja tukkasotkia. 


Vielä lähempänä rantaa olevissa sulissa voi lähelläkin nähdä mm. telkkiä ja kuvassa olevia isokoskeloita. Pian ne meren vapautuessa siirtyvät kauemmas. 


Kevät etenee, vaikka nytkin päivällä alkanut räntäsade lintuhavainnoijien näkyvyyttä heikensikin.  Linnut ovat jo löytämässä itäistäkin Suomenlahtea. Hovarilla oli kymmeniä pulmusia ja muutamia pajusirkkuja. Myös uuttukyyhkyjä oli melko hyvin paikalla. 50 töyhtöhyyppääkin kävi paikalla, mutta lieneekö maan lumipeite aiheuttanut sen, että ne kääntyivät takaisin merelle päin. Myöhemmin illalla sinne oli kerääntynyt sata kiurua ja 31 hemppoa.

Kuusisen rannassa sorsien joukosta pullaa syömään kömpikin yllättäen ensimmäisenä lumisateessa risteymä. Lähikuvassa näkyy viherrystä päässä. Naarasristeymällä voi olla myös koiraiden tuntomerkkejä. Kuvassa näkyy myös sinisorsasta poikkeavat jalkojen ja siipipeilin väritykset.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti