lauantai 31. maaliskuuta 2012

Pelloilla vilkastuvaa

Kymenlaakson pelloilla ei vielä viherrä, kuten kuulemma Länsi-Suomessa. Sen voi todeta tästäkin muhniemeläisestä pellosta, joka on muuten Kymenlaakson yksi parhaimpia hanhipaikkoja.


Silti, oli hanhia tännekin jo tullut, yhteensä näimme 120 tundrametsähanhea (rossicus) ja 6 taigametsähanhea (fabalis). Tundrametsähanhet (rossicus) ovat vähitellen matkalla pesimään Venäjän tundralle, mutta levähtävät nyt noin toukokuun alkupuolelle Kymenlaaksossa. Ne lepäilevät ja syövät, kunhan se ruoho alkaa täälläkin viheriöimään. 

Taigametsähanhet (fabalis) kiirehtivät jo parin viikon päästä peräpohjolaan pesimään. Niitä pesii meillä Suomessakin, mutta ne ovat valitettavasti vähenevä ja vähenevä laji. Kaunis, pitkäkaulainen ja pitkänokkainen metsähanhi. Kuvassa rossicuksia pellolla.


Töyhtöhyyppiä näkyi siellä täällä pelloilla parvia odottelemassa kevään etemistä. Muuten pääasiassa näkyi kiuruparvia, isoimmillaan ainakin sadan parvessa ja hemppojakin näkyi parvessa 60. Pyhtään Mokran pelloilla kanahaukka lennätteli ilmaan 200:n linnun sepelkyyhkyparven.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti