keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tuhat joutsenta

Viikonloppuna 3. - 4.11. vietettiin  valtakunnallista joutsenviikonloppua. Silloin pyrittiin laskemaan Suomessa sillä  hetkellä lepäilevä laulujoutsenkanta.



Lauantaipäivä 3.11. oli Kymenlaaksossa sateinen. Kävimme pääasiassa Iitissä ja Elimäen suunnalla joutsenpaikoilla. Yhteensä näimme 1275 laulujoutsenta, 
joista oli 214 nuoria (17 %).  

Toinen suurempi parvi oli Elimäen Värälässä, 467, joista nuoria 84. 


Suurin kerääntymä oli Iitin Lyöttilässä, 627, joista nuoria oli 77. Parvessa oli lisäksi päivän ainoat pikkujoutsenet 8 vanhaa ja 4 nuorta.





Sääksärven ja Teutjärven ympäristöstä emme löytäneet suurempaa kerääntymää. Pikkuparvia oli siellä täällä.

Hanhet ovat pelloilta lähes kadonneet, mutta Iitin Lyöttilässä oli vähintään 700 valkoposkihanhea ja Raussilassa neljä tundrahanhia sekä kanadanhanhia, joita oli kolmessa paikassa yhteensä 170 yksilöä.

Blogin kirjoituksessa tuli eteen nyt uusi vaihe, kun ilmaiskiintiö täyttyi yllättäen ja en onnistunutkaan hankkimaan lisätilaa. Yksi keskeinen este etenemiselle löytyi tänään, kiitos todella ystävällisestä avusta AJL:lle. 

Sama yllätys: Hups, tila loppui...on tullut monelle muulle eri alojen bloggarille jo vuosia sitten eteen. Vuoden ikäinen blogibeibi etsii nyt vielä nettitilaa kasvaakseen. Jatko näyttää onneksi mahdolliselta, ratkaisuja on nyt näkyvissä.