sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kesä jatkuu

Kesäinen, lämmin viikonloppu tuli vietettyä lähinnä kotinurkilla. Lintumuutto etenee, mutta kuitenkin erilaisia lintulajeja näkyi hyvin. Aurinkoisessa, kirkkaassa säässä muuttajien kerääntymät jäävät pieniksi. Esimerkiksi, kun eilen aamulla Tavastilan pelloilla näkyi 6 tuulihaukkaa, niin tänään paikalla näkyi enää vain kaksi. Ja kun tänään aamupäivällä mullospellolla oli vielä lapinkirvisisten parvi, niin muutaman tunnin päästä iltapäivällä ne olivat jo tiessään.

Puutarhojen hedelmäpuissa ja pensaissa pajulinnut, hernekertut ja muut hyönteissyöjät napsivat vilkkaasti hyöteisiä ilmasta ja lehtien pinnoilta. Kuvassa pajulintu kurkistelemassa omenapuussa.


Tänään olimme yli neljä tuntia staijaamassa Salminlahdella, aluksi moottoritien reunalla Salminlahden tornilla. Puolet näkyvyydestä peitti koivurivistö, mutta korkealla taivaalla näkyi parisenkymmentä hiiri- ja mehiläishaukkaa pieninä parvina ja yksittäin muuttomatkalla, tänään suunta oli usein länsi. 

Haarahaukka näkyi matkalla luoteeseen ++:ssa klo 11.20 - 11.25. Samoihin aikoihin Tero oli havainnut saman haarahaukan lähellä olevan Hevossaaren kalliolta. 

Siirryimme myöhemmin Hevossaaren kalliolle, pian nuori mehiläishaukka ylittikin paikan liitäen korkealla lounaaseen.