sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän rallissa 6.12.2015


Kymenlaakson lintutieteellisen yhdistyksen itsenäisyyspäivän ralliin osallistui tänä vuonna 6 joukkuetta. Pääsääntöisesti joukkueet olivat melko tasaväkisiä, paras ryhmä havaitsi 42 eri lajia. Meidän ryhmämme Team Nakkeli havaitsi toiseksi vähiten 34 lajia. 

Moni tavallinen laji jäi huomaamatta tai ei näkynyt. Mutta näin käy joka kerta, kaikkea ei voi nähdä. Yhteensä lajeja havaittiin 59. 

Parhaimmasta päästä päivän aikana oli erään joukkueen laulurastashavainto Elimäen Mustialasta. Se oli alueen neljäs talvihavainto. 

Päivän aikana tuli maahan kaikkien aikojen joulukuun lämpöennätys, lähes 11 astetta ja meidänkin reitin varrella auton mittari näytti enimmillään kymmentä astetta. Meri tulvi niin Haminassa kuin Kotkassakin.


Haminasta näimme kaksi valkoposkihanhea, vanhan ja nuoren. Ne olivat rallipäivänä vielä ranta-alueella. Edellispäivänä aurinko näyttäytyi. Ainakin nuorempi lintu oli kuitenkin siiven alapinnaltaan jotenkin jonkun verran sairas, näkyi verta. Linnut putsailivat ja kuivattelivat itseään rannalla.


Hovinsaaren lumenkaatopaikan reunamilla pyrähteli niin eilen kuin nyt rallipäivänäkin urpiaisparvi, mukana muutama tundraurpiainen. Kuvassa tavallinen urpiainen.


Joukkueemme ainoaksi petohavainnoksi jäi nuori hiirihaukka.