lauantai 18. helmikuuta 2012

Kevättalven alkaessa KotkassaKaunis aurinkoinen kevättalven päivä Kotkassa. Jo marraskuun alusta sinisorsien kanssa talvehtineen jouhisorsan olinpaikka, Gutzeitin sula, on nyt jäätynyt ja ne ovat jossain muualla tehdasalueen sulassa, joka ei näy edes Luotsi-Kuusisen metalliristikkotornille. Välillä ne lentävät kuitenkin katsomaan, onko umpijäätyneelle alueelle Luotsi-Kuusisen eteen ystävälliset ihmiset tuoneet niille ruokaa.


Langinkoskella isokoskelot kisailivat ja soidintelivat pienissä ryhmissä ja koiraiden päähän tuli aivan kuin kruunu.  Kuvassa ne kisailevat mahdollisesta isokoskeloyksilön löytämästä kalaruoasta. 

Telkkiä oli tullut lisää Korkeakosken kalastuspaikalle ja aikuisten joukossa oli myös nuori koiras, jonka poskessa jo näkyy hieman vaaleaa.


Nuoren naaraspukuisen koirastelkän silmä on jo alkanut vaalentua ja poskilaikun alku näkyy nokan tyvellä. Nuorella naaralla silmä olisi ruskea ja vanhalla naaralla silmä olisi kirkkaampi.Pikku-uikku, Kotkan toinen tähti jouharin lisäksi, on ollut nyt kuukauden päivät paikoillaan sillan alla. Mitenhän on, näkeekö linnun vielä juhlapuvussa huhtikuussa.