sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kapustarintoja ja yllätys

Pyhtään Länsikylän pellolla vanha ruskosuohaukkanaaras kaarteli ruokaa etsimässä. Pelloilla näkyi ruskisten lisäksi vielä ainoastaan tinnuja.


Sateen jälkeen pellolle oli kerääntynyt 8 vanhaa ja 2 nuorta kapustarintaa  syysmuotolla ruokailemaan töyhtöhyyppien kanssa. Aikuiset linnut olivat vaihtamassa jo talvipukuun ja niiltä puuttuivat mm. tertiaalit.  Kuvassa on kapustarintojen joukossa ollut siperiankurmitsa, joka varmistui lajiksi tarkemman tarkastelun jälkeen.





Kotkansaaren meripäivien musiikinpauhina ulottui aina lahden toiselle puolelle Huumanpohjaan asti. Lumenkaatopaikan kentällä  nuori kapustarinta oli vielä ihmisiin tottumaton ja päästi rauhallisesti kävellen tällä kertaa muutamien metrien päähän. Ensi keväänä linnun palatessa sen pakoetäisyys on paljon pitempi.

 

Samalla kentällä, pajupensaassa, haarukkakehrääjän toukka kasvatteli itseään ennen koteloitumistaan ja yritti näyttää aika pelottavalta punaisine väreineen, jotta kottaraiset ja muut linnut eivät kentällä sitä söisi suuhunsa.