sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Virolahdelta

Viikonlopun vietimme Virolahdella tarkoituksena katsella lokkeja ja merikotkia. Eilen Rautalanselällä näkyi harmaalokkeja 60 ja merilokkeja 10. Merikotkia tuntui lentevän vähän joka puolella paikallisena. Tänään jäälle ei ollut menemistä kovan tuulen takia.

Kotimatkalla huomasin auton ikkunasta Koivuniemen pellon reunassa tuulen suojassa auringossa istuvan lapinpöllön. Minulle se oli tämän lapinpöllöjen vaellusvuoden neljäs yksilö ja Klasulle viides. Kahlatessamme pellon yli takaisin autolle, hiiripöllö lensi viereen kuusen latvaan.Tänä talvena on näkynyt hyvin valkoselkätikkoja. Tänään niitä näkyi poikkeuksellisesti jopa kolme yksilöä.


Kuvan valkoselkätikkanaaraan on rengastanut kuvanottopaikalla Tatu Hokkanen punaisella lukurenkaalla CS.  Lukurenkaat ovat luettavissa kaukoputkella tai valokuvista helpommin kuin aiemmat värirengasyhdistelmät.  Talvisin tikkojen rengastus onnistuu parhaiten läskiruokinnalta.


Eilen Vilkkilänturan reunasta lähti lentoon edestämme nuori maakotka ja tänään samalta paikalta nousi kolme merikotkaa. Maakotkien muutto lienee tällä hetkellä vilkasta.


Viime viikon lauhemmat ilmat toivat Kymenlaaksoon runsaammin vain harmaalokkeja. Rautalanselällä on viime vuosina näkynyt yllättävän vähän merilokkeja, ovatkohan ne vähentyneet?