sunnuntai 11. elokuuta 2013

Linnut kerääntyvät muutolle

Viikonvaihteena ilmassa oli jo hieman syksyn viileyttä. Hyönteissyöjiä oli jo hävinnyt muutolle viileässä yössä ja tänään pellonreunoilla oli eilistä hiljaisempaa. Muita lintuparvia näkyi kuitenkin runsaasti, esimerkiksi räkättirastaita oli satojen parvia niillä muutamalla pellolla, jotka jo oli puitu tai kynnetty.

Varsinaisesti yritimme katsastaa, missähän ovat merihanhet. Mutta, niitä ei löytynyt. Ainoastaan Pyhtään Vastilassa pellolta löytyi kuvassa oleva merihanhiperhe poikasen kanssa. Toinen 20:n yksilön parvi näkyi Elimäen Ratulassa matkalla länteen.


Kynnetyillä pelloilla näkyi mm. pieniä kapustarintaparvia ja kerran ampuhaukkanaaras muiden lintujen joukossa. Alkusyksyn ensimmäinen sinisuohaukkakoiraskin lensi ohi tuulihaukan hätyyttämänä.

Pikkulepinkäisiä oli pelto-ojien varsilla hyvin. Näimme viikonvaihteessa kolme vanhaa koirasta ja yhteensä satakunta nuorta pikkulepinkäistä. Kuvassa vanha koiras ruusupensaassa Teutjärven rannalla.


Mehiläishaukat lentelevät tällä hetkellä hyvin näkyvillä reviireillään ja niiden muuttokin vilkastunee vanhojen lintujen osalta parin viikon päästä. Kuvassa Pyhtään Hirvivuolteen mehiläishaukkakoiras.