sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Petolintujen aikaan

Petolintumuuttoa on ollut jo muutaman viikon ajan. Vanhat mehiläishaukat menivät viikko sitten. Nyt ovat muutolla nuoret mehiläishaukat, joita näimme tänään kaksi.


Eilen teimme saman Elimäen tuulihaukkaretken kuin viime vuonna, jolloin näimme poikkeuksellisen paljon, 135 tuulihaukkaa. Nyt samalla reitillä näkyi tuulihaukkoja vain 17 yksilöä, lähes kaikki olivat vanhoja. Nuoret linnut hävisivät heinä-elokuun vaiheessa, ilmeisesti myyräkannat romahtivat. 

Elimäen Löytyssä kuvattu tuulihaukka on tunnistettavissa nuoreksi kupeiden viirujen avulla. Vanhemmalla linnulla kupeet olivat pilkukkaammat.
Pyhtään Heinlahden Suurniityllä oli harvinaisempi petolintu, nuori niittysuohaukka. Määrityksen teki hankalaksi selkeähkö kauluri, joka voi viedä määrityksen helposti arosuohaukkaan. Kaulus ei ollut niin selkeä kuin arosuohaukalla pitäisi olla. Niskakin oli vaaleampi kuin arosuohaukalla ja käsisulkien kärjet olivat tummat. Jos joku on määrityksestä eri mieltä, kommentit ovat tervetulleita.





Lintublogi on nyt täyttänyt yhden vuoden ja samalla tästä tuli 100. blogi :). 


Viime viikonlopun reissulla Terijoella ja Pietarissa näin lähinnä vain mustavariksia linja-auton ikkunasta. Kaupunkialueet vaikuttivat kyllä siisteiltä ja hyvin järjestetyiltä.  Kaupunki teki vaikutuksen suuruudellaan ja vanhoilla rakennuksillaan, joita korjataan rakennus rakennukselta. Vaikka Terijoella rakennetaan uutta, vielä joukosta voi löytää rippeitä vanhan Suomen rakennuksista.